Waarom Nederlanders langer leven dan wij !!!

media xll 8067571
© Thinkstock. 

Iedereen die de grens al eens overstak, zal het beamen: Nederland is het land van de fietsers. En volgens een recent onderzoek aan de universiteit van Utrecht is dat geweldig goed voor hun gezondheid. "Eén uur fietsen staat gelijk aan een uur langer leven", klinkt het.


Mensen die regelmatig fietsen leven een stuk langer dan mensen die hun stalen ros op stal laten staan. Dat is de conclusie van Carlijn Kamphuis, die wetenschappelijke data van de Wereldgezondheidsorganisatie gebruikte om de levensverwachting van de Nederlanders te bekijken.

Wat bleek? Fietsers leven in het land gemiddeld zes maanden langer dan niet-fietsers.

Lees meer: Waarom Nederlanders langer leven dan wij

Wanneer is een elektrische fiets een fiets? 

Elektrische fietsen zijn erg in trek. Je ziet ze veel op de openbare weg. De ene rijdt al sneller dan de andere. Bij sommige moet je nog stevig trappen, bij andere dan weer veel minder. Zijn dit wettelijk allemaal fietsen of zijn het bromfietsen? En wat zijn daar de gevolgen van?


Wanneer is een elektrische fiets een fiets?

Een elektrische fiets is een fiets die met een elektromotor aangedreven wordt én waarvan het vermogen van de motor niet hoger is dan 250 Watt én die alleen ondersteuning geeft als je zelf trapt én waarvan de motor geen ondersteuning meer biedt als je sneller gaat dan 25 kilometer per uur.

Alleen als aan deze drie voorwaarden is voldaan, wordt een elektrische fiets beschouwd als een klassieke fiets. Met deze fiets mag je op het fietspad rijden, je hebt er geen rijbewijs voor nodig, er is geen minimumleeftijd, geen helmplicht en geen verzekeringsplicht, alhoewel een familiale verzekering wel aan te raden is.

Lees meer: Wanneer is een elektrische fiets een fiets?

 

Extra geld voor fiets- en wandelpaden.

 

DuinenlaanDubbelFietspad13102010

 

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) trekt 2,5 miljoen euro extra uit om de fiets- en wandelnetwerken te verbeteren. De bedoeling is om de kwaliteit van de fietsnetwerken te verhogen en de hiaten in de wandelnetwerken weg te werken.

 

Fietsen en wandelen wordt op die manier aantrekkelijker gemaakt, wat een extra troef is om buitenlandse toeristen aan te trekken, aldus Weyts. 40 procent van de buitenlandse verblijfstoeristen komen naar hier om te fietsen.

 

 

Belgen willen openbaar vervoer massaal inruilen voor elektrische fiets.

media xll 7723211
©Shimano

Maar liefst zeven op de tien Belgen zouden graag hun dagelijkse rit met bus, tram of trein vervangen door een elektrische fiets, of e-bike. Dat blijkt uit een onderzoek van Multiscope in opdracht van SHIMANO, specialist in de productie van e-bike fietsonderdelen. Vier op de tien landgenoten zijn er bovendien van overtuigd dat e-bikes in de toekomst het klassieke stalen ros zullen vervangen.

E-bikes hebben de wind in de zeilen. Almaar meer Belgen maken er gebruik van om snel door het stadsverkeer te klieven of elke dag naar het werk te pendelen. Als belangrijkste redenen hiervoor wijzen ze naar het comfort (39,9 procent), de mogelijkheid om lange afstanden af te leggen zonder in de file te staan (31,7 procent) en natuurlijk omdat het gezond is!

lees meer :Vervoer